Zöldhagymával töltött palacsinta


Hozzávalók: 12 db, a szokásos módon sütött sós palacsinta, 10 dkg juhtúró, 12 szál zöldhagyma, 1 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, a bundázáshoz 3 tojás, 4-5 evőkanál liszt, és, ugyanannyi zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A juhtúrót simára keverem a tejföllel és a zúzott fokhagymával, majd a palacsintákat megkenem vele. A megtisztított és darabokra vágott zöldhagymát elosztom a juhtúrós krémen. A palacsinta két szélét behajtom, hogy a töltelék ne folyhasson ki belőle, ezután jó szorosan felcsavarom. A töltött palacsinta rudakat először lisztbe mártom, majd megsózom, és felvert tojásba hempergetem. Végül zsemlemorzsába forgatom, és óvatosan beleengedem a forró olajba. Erős lángon, gyorsan (hogy a zöldhagyma ne nagyon puhuljon meg), szép piros-ropogósra megsütöm. Tartármártással tálalom.