4 nagy croissant vagy kifli, 75 g
lágy tejszínes friss sajt, 1 evőkanál vágott friss kapor vagy 1 teáskanál
szárított kapor, 1 teáskanál citromlé, 200 g vékonyra szelt füstölt lazac,
durvára őrölt fekete bors, kaporlevél, ízlés szerint
Ehhez a croissant-hoz igen üdítő
köret lehet a dinnyéből, eperből és narancsból készített saláta.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A croissant-okat sütőlapra helyezzük, és 3 perc alatt felmelegítjük. Közben a
tejszínes friss sajtot, kaprot és citromlevet tálban összekeverjük, míg sima
masszát nem kapunk. Fűrészes pengéjű késsel vízszintesen felvágjuk a
croissant-okat. Az alsó felét megkenjük a sajtos keverékkel, utána egyformán
elosztjuk rá a füstölt lazacot, majd megszórjuk borssal. A levágott tetejét a
lazacra helyezzük. Megmossuk a kaporlevelet, majd miután szárazra töröltük,
ezzel tálaljuk a croissant-okat.