Nehézség: 1 Elkészítési idő: 45
perc
20 dkg juhtúró, 1 dl tejszín, 5
dkg vaj vagy margarin, fél citrom leve, 5 dkg piros lazactörmelék, 1 nagy fej
hagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 10 szelet négyzet alakú
szendvicskenyér
A juhtúrót simára keverjük a
tejszínnel, majd hozzáadjuk a puha vajat. Ezután összekeverjük a citromlével,
végül beledolgozzuk az olajos lazacot és a nagyon apróra vágott vagy megreszelt
hagymát. Borssal fűszerezzük. A szendvicskenyereket jó vastagon bekenjük a
krémmel, és sütőlemez re helyezzük. Előmelegített, forró sütőbe vagy
grillsütőbe toljuk, és megpirítjuk a tetejüket. Nem csak melegen, hidegen is
nagyon finom, különösen félszáraz fehérbor illik hozzá. TIPP: Ugyanezt a
szendvicskrémet lazac helyett füstölt halból (sprotniból) is készíthetjük.
Ilyenkor vöröshagyma helyett zúzott fokhagymával és 1 mokkáskanálnyi reszelt
citromhéjjal (vagy citromborssal) ízesítsük.