Lazacos szendvics 5 személyre



Nehézség: 1 Elkészítési idő: 45 perc
20 dkg juhtúró, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj vagy margarin, fél citrom leve, 5 dkg piros lazactörmelék, 1 nagy fej hagyma, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér
A juhtúrót simára keverjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a puha vajat. Ezután összekeverjük a citromlével, végül beledolgozzuk az olajos lazacot és a nagyon apróra vágott vagy megreszelt hagymát. Borssal fűszerezzük. A szendvicskenyereket jó vastagon bekenjük a krémmel, és sütőlemez re helyezzük. Előmelegített, forró sütőbe vagy grillsütőbe toljuk, és megpirítjuk a tetejüket. Nem csak melegen, hidegen is nagyon finom, különösen félszáraz fehérbor illik hozzá. TIPP: Ugyanezt a szendvicskrémet lazac helyett füstölt halból (sprotniból) is készíthetjük. Ilyenkor vöröshagyma helyett zúzott fokhagymával és 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéjjal (vagy citromborssal) ízesítsük.