30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 4-5 csirkemáj, 1 fej
vöröshagyma, 5 dkg vaj, 1 teáskanál pirospaprika, tej a máj áztatásához, só és
törött fekete bors, ízlés szerint, fehérkenyér-szeletek, 5 dkg reszelt sajt
A csirkemájat előző este tejbe
áztatjuk. Fogyasztás előtt a tejből kivesszük, letörölgetjük, és forrásban lévő
vízbe dobva, fehéredésig főzzük, azután a megtisztított vöröshagymával együtt
ledaráljuk. Hozzáadjuk az előzőleg habosra kevert vajat, egy-két evőkanál tejet
és a fűszereket. A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket megkenjük a
májas krémmel, majd forró sütőben pirosra sütjük. Ezután megszórjuk a reszelt
sajttal, és a sajtot a sütőben ráolvasztjuk a kenyér tetejére.