25 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 kis doboz
marhamáj-krém, 5 dkg vaj, 3 tojás, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor
snidling, 10 dkg reszelt sajt, késhegynyi borsmenta és majoránna, 5 dkg füstölt
szalonna, só és törött fekete bors, ízlés szerint, zsúrkenyérszeletek
A tojásokat keményre főzzük,
meghámozzuk és lereszeljük. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk,
hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a reszelt kemény tojást, a finomra vágott
petrezselyemzöldet, a snidlinget, a reszelt sajt felét és a fűszereket. A
mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket vastagon megkenjük a májas
krémmel, forró sütőben átsütjük, majd ráolvasztjuk a rászórt reszelt sajtot.