Mandulás pirítós



Hozzávalók 4 adaghoz: 4 nagy tojás, 10 dkg mandulaforgács, 4 kis banán, 8 szelet szendvicskenyér, 2 ek. vaj, 4 ek. méz
Előkészítés: A tojást lapos tálban felverjük, belekeverjük a mandula felét. A banánt meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
Elkészítés: A banánokat négy szelet kenyérre szétosztjuk, megszórjuk a maradék mandula-forgáccsal. Ráfektetjük a maradék négy szelet kenyeret, kissé összenyomkodjuk. A kenyereket óvatosan tojásba tesszük, 1 percig állni hagyjuk. Megfordítjuk, és újra 1 percig állni hagyjuk. Teflon serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és közepes tűzön aranybarnára sütjük a kenyereket. Tányérra szedjük, kettévágjuk, és meglocsoljuk a mézzel. Tálaljuk.