Hozzávalók 4 adaghoz: 4 nagy
tojás, 10 dkg mandulaforgács, 4 kis banán, 8 szelet szendvicskenyér, 2 ek. vaj,
4 ek. méz
Előkészítés: A tojást lapos
tálban felverjük, belekeverjük a mandula felét. A banánt meghámozzuk, vékony
karikákra vágjuk.
Elkészítés: A banánokat négy
szelet kenyérre szétosztjuk, megszórjuk a maradék mandula-forgáccsal.
Ráfektetjük a maradék négy szelet kenyeret, kissé összenyomkodjuk. A kenyereket
óvatosan tojásba tesszük, 1 percig állni hagyjuk. Megfordítjuk, és újra 1
percig állni hagyjuk. Teflon serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és közepes
tűzön aranybarnára sütjük a kenyereket. Tányérra szedjük, kettévágjuk, és
meglocsoljuk a mézzel. Tálaljuk.