Hozzávalók 8 személyre: 4
kiskanál olaj, 1 apróra vagdalt vöröshagyma, 1 apróra vagdalt zöldpaprika, 2
apróra vagdalt fokhagyma, 115 g karikára vagdalt gomba, 700 g sovány, darált
marhahús. 2 kiskanál só, 1/2kiskanál Cayenni bors, 2 kiskanál chili, 1 kiskanál
bazsalikom, 1 evőkanál Worchester-szósz, 3 evőkanál liszt, 1/2 pohár
szétnyomkodott paradicsom, 1/3 pohár víz. 2 evőkanál paradicsompüré, 8
kenyérpirítóban átsütött császárzsemle, 2 pohár reszelt sajt
Felmelegítjük
az olajat. Megpirítjuk a vöröshagymát, zöldpaprikát, fokhagymát és gombát.
Hozzáadjuk a marhahúst, és alaposan megpirítjuk. Leöntjük a felesleges
zsiradékot. Hozzáadjuk az összes fűszert és megszórjuk a liszttel. 3 percig kis
lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, vizet és paradicsompürét. Takaréklángon
főzzük, míg jól be nem sűrűsödik. Rátesszük a zsemlék alsó felére, a tetejét
beborítjuk sajttal és rátesszük a felső zsemlerészeket. Tálaljuk.