(4 személyre)
Hozzávalók: 8 szelet körbevágott
kenyér, 1 kis doboz (bármilyen fajta) olajos hal (a paradicsomos is nagyon
megfelel), 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi
törött bors, a tepsihez 1 evőkanál olaj.
Az olajos halat a levével együtt
összetörjük, majd hozzákeverjük a nyers, de felveretlen tojást, a reszelt
sajtot, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meg a törött borsot. A
kenyérszeleteket szárazon, mindkét oldalukon megpirítjuk, majd mindegyiket
megkenjük a krémmel (jó vastagon). Kikent tepsire vagy sütőlemezre helyezzük a
szendvicseket, és az előmelegített forró sütőbe (vagy grillsütőbe) téve
világosra pirítjuk. Egy pohár sörrel vagy egy csésze teával finom vacsora.
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.