Hozzávalók: 4 szelet zsúrkenyér, 35 dkg gomba,
kis fej vöröshagyma, kis fej lilahagyma, kevés vágott petrezselyem, 5 dkg
margarin, 1 db tojás, 15 dkg füstölt sajt, só, bors, szerecsendió, 3 cl
vörösbor,
Elkészítés: A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on a mikróban
pirítjuk. A gombafejeket a tönkjétől elválasztjuk, és alaposan megtisztítjuk,
majd megmossuk, és az egészet feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük. A vörös- és
a lilahagymát apróra vágjuk és egy margarinnal kikent tálba helyezve 1 percig
500 W-on pároljuk. Az előkészített gombát a hagymával összekeverjük és
vörösborral meglocsolva további 8 percig 400 W-on pároljuk. Ezután hozzáadjuk a
fűszereket, elkeverjük a habosra vert tojással és másfél percig 500 W-on
sütjük. Az előkészített zsúrkenyér szeleteket megkenjük a gombás masszával, s a
reszelt sajtot a tetejére szórva 1 percig 500 W-on ráolvasztjuk. Tálaláskor
apróra vágott újhagymával díszítjük.