Mexikói hot dog



8 személyre Nehézség: 2 Elkészítési idő: 90 perc
25 dkg kész lecsó (pl. konzerv), 1 felvert tojás, só, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1/2 teáskanál chilipor (vagy csípőspaprika-krém), 40 dkg darált marhaszínhús. 4 pár bőrös virsli, 8 db, a virslinél kissé hosszabb, félbevágott és megpirított péksütemény (kalács vagy franciakenyér), 8 dkg reszelt trappista sajt, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál ketchup.
A lecsóban lévő paprikát apróra összevágjuk, és a paradicsomos lével keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a tojást, rászórjuk a zsemlemorzsát és a chiliport, majd megsózzuk. Végül hozzáadjuk a darált marhahúst, és alaposan összedolgozzuk. Egy-egy virslire 1/8 résznyi húsmasszát halmozunk, kikent teflonserpenyőbe tesszük húsos oldalukkal lefelé, majd 5 percnyi sülés után megfordítjuk, és további 4 percig sütjük. Fél péksüteményre helyezünk egy húsos virslit, majd rákenünk a mustárból és a ketchupból, végül rászórjuk a reszelt sajtot, és a péksütemény másik felét rányomjuk. Száraz fehérborral vagy sörrel jó.