8 személyre Nehézség: 2
Elkészítési idő: 90 perc
25 dkg kész lecsó (pl. konzerv),
1 felvert tojás, só, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1/2 teáskanál chilipor (vagy
csípőspaprika-krém), 40 dkg darált marhaszínhús. 4 pár bőrös virsli, 8 db, a
virslinél kissé hosszabb, félbevágott és megpirított péksütemény (kalács vagy
franciakenyér), 8 dkg reszelt trappista sajt, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál
ketchup.
A lecsóban lévő paprikát apróra
összevágjuk, és a paradicsomos lével keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a tojást,
rászórjuk a zsemlemorzsát és a chiliport, majd megsózzuk. Végül hozzáadjuk a
darált marhahúst, és alaposan összedolgozzuk. Egy-egy virslire 1/8 résznyi
húsmasszát halmozunk, kikent teflonserpenyőbe tesszük húsos oldalukkal lefelé,
majd 5 percnyi sülés után megfordítjuk, és további 4 percig sütjük. Fél
péksüteményre helyezünk egy húsos virslit, majd rákenünk a mustárból és a
ketchupból, végül rászórjuk a reszelt sajtot, és a péksütemény másik felét
rányomjuk. Száraz fehérborral vagy sörrel jó.