8 darab 4 ringlifilé, 3
petrezselyemzöld, szárral 40 g vaj, 8 szelet francia kenyér 5 paradicsom, 200 g
mozzarella sajt só, frissen őrölt bors
A sütőt előmelegítjük 240 °C-ra.
Megnedvesítjük a ringlifiléket. Megmossuk, szárazra töröljük a petrezselymet,
díszítéshez félre teszünk belőle, a többit durvára vágjuk. A vajat kis
serpenyőben a ringlifilével együtt felforrósítjuk, majd hozzáadjuk az aprított
petrezselymet is. A kenyérszeleteket megkenjük a ringlis vajjal. Megmossuk és
megtöröljük a paradicsomot, majd felszeleteljük (1 paradicsom szeleteit
félretesszük a díszítéshez), és a kenyérre tesszük. Tetejére mozzarella sajtot
helyezünk, sózzuk és borsozzuk. A mozzarellás falatokat körülbelül 10 percre
sütőbe tesszük. Amikor kivesszük, a félretett paradicsomszeletekkel, valamint a
petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk.