"Oszkár"



Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál vaj, 4 (egyenként 90 g-os) csirkemell. 4 vastag rozskenyér szelet, 225 g tarisznyarák hús, 12 szál leforrázott spárga, 1 pohár Béarniaise-szósz.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Megpirítjuk a vajon a csirkemelleket, mindegyik oldalán 2 1/2 percet pirítva. A megpirított melleket rátesszük egy-egy kenyérszeletre. Erre tesszük a tarisznyarák húst és a spárgákat. Mindegyik adagra 1/4 pohár szószt öntünk. Betesszük a sütőbe 1 percre.
Béarnaise-szósz (3/4 pohárnyi): 3 evőkanál fehérbor, 1 evőkanál szárított tárkonylevél, 1/2 kiskanál citromlé, 125 g vaj, 3 tojássárgája.
Egy kis edényben elvegyítjük a bort a tárkonylevéllel és a citromlével. Nagy lángon 2 evőkanálnyira csökkentjük a folyadékmennyiséget. Egy másik kislábasban megolvasztjuk a vajat, és majdnem forrásig hevítjük. Szétturmixoljuk a tojássárgájákat, és vékony sugárban, lassan hozzáöntjük a vajat. Most már mixer nélkül hozzáadjuk a csökkentett mennyiségű borkeveréket. Ezután újra mixerrel összekeverjük.