Hozzávalók 4 személyre: 1
evőkanál vaj, 4 (egyenként 90 g-os) csirkemell. 4 vastag rozskenyér szelet, 225
g tarisznyarák hús, 12 szál leforrázott spárga, 1 pohár Béarniaise-szósz.
Egy nagy serpenyőben
felolvasztjuk a vajat. Megpirítjuk a vajon a csirkemelleket, mindegyik oldalán
2 1/2 percet pirítva. A megpirított melleket rátesszük egy-egy kenyérszeletre.
Erre tesszük a tarisznyarák húst és a spárgákat. Mindegyik adagra 1/4 pohár
szószt öntünk. Betesszük a sütőbe 1 percre.
Béarnaise-szósz (3/4
pohárnyi): 3 evőkanál fehérbor, 1 evőkanál szárított tárkonylevél, 1/2 kiskanál
citromlé, 125 g vaj, 3 tojássárgája.
Egy kis edényben elvegyítjük a
bort a tárkonylevéllel és a citromlével. Nagy lángon 2 evőkanálnyira
csökkentjük a folyadékmennyiséget. Egy másik kislábasban megolvasztjuk a vajat,
és majdnem forrásig hevítjük. Szétturmixoljuk a tojássárgájákat, és vékony
sugárban, lassan hozzáöntjük a vajat. Most már mixer nélkül hozzáadjuk a
csökkentett mennyiségű borkeveréket. Ezután újra mixerrel összekeverjük.