(4 személyre)
Hozzávalók: 8 nagy szelet kenyér,
2 dl sűrű tejföl, 1 tojás, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál olaj, 1 evőkanál reszelt sajt, 1 teáskanál vegeta, 1 gerezd
fokhagyma, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál currypor, késhegynyi törött fekete
bors.
Az olajon megpirítjuk a
paradicsompürét, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a tejfölt, a zsemlemorzsát,
a vegetát, a zúzott fokhagymát és az összes fűszert. Ezután hozzáadjuk a
reszelt sajtot, és az egészet legalább 1 órán keresztül hagyjuk állni. (Akár
előző nap is előkészíthetjük.) Közben a kenyérszeleteket félbevágjuk, így
összesen 16 kicsi szendvics lesz. A kenyerek mindkét oldalát szárazon
megpirítjuk, majd megkenjük a paradicsomos krémmel. Sütőlemezre helyezzük a
szendvicseket, és az előmelegített forró sütőbe toljuk néhány percre, de csak
annyira, hogy a teteje kissé megpiruljon, ne égjen. Egy csésze teával olcsó,
ízletes vacsora. Elkészítési ideje: kb. 30 perc (a krém pihentetése nélkül).