Hozzávalók 4 adaghoz: 2
sárgarépa, negyed kis káposztafej, 4 szelet ananász, 8 salátalevél, 2 ek.
dióbél, 6 szelet fehérkenyér, 20 dkg pulykamell-sonkaszalámi
Előkészítés: A répát és a
káposztát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az ananászt lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. a salátát megmossuk, megszárítjuk.
A diót éles késsel durvára vágjuk.
Elkészítés: A kenyeret megkenjük
a vajjal, és kettévágjuk. Ráfektetjük a salátaleveleket 8 fél kenyérre. A
salátára szórjuk a répát, a káposztát és a diót. A szalámit kissé
összecsavarjuk, és a zöldségekre tesszük. Megszórjuk ananásszal. Egymásra
teszünk két megrakott kenyeret, és befedjük egy üres kenyérrel. Kissé
össze-nyomkodjuk.
1 adag: 1360 kJ/325 kcal
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2001.
Március