Pulykamellsonkás szendvics



Hozzávalók 4 adaghoz: 2 sárgarépa, negyed kis káposztafej, 4 szelet ananász, 8 salátalevél, 2 ek. dióbél, 6 szelet fehérkenyér, 20 dkg pulykamell-sonkaszalámi
Előkészítés: A répát és a káposztát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk. Az ananászt lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. a salátát megmossuk, megszárítjuk. A diót éles késsel durvára vágjuk.
Elkészítés: A kenyeret megkenjük a vajjal, és kettévágjuk. Ráfektetjük a salátaleveleket 8 fél kenyérre. A salátára szórjuk a répát, a káposztát és a diót. A szalámit kissé összecsavarjuk, és a zöldségekre tesszük. Megszórjuk ananásszal. Egymásra teszünk két megrakott kenyeret, és befedjük egy üres kenyérrel. Kissé össze-nyomkodjuk.
1 adag: 1360 kJ/325 kcal
Forrás: Kiskegyed Konyhája 2001. Március