8 darab
8 szelet közepes méretű, kb. 1 cm
vastagságú fehérkenyér, 1 evőkanál olívaolaj, 2 kisebb érett paradicsom, 1
csomó vizitorma, 175 g füstölt, vékonyra szeletelt pulykahús, 3-4 evőkanál
majonéz
TÁLALÁS1 JAVASLAT Ha köretként
tésztasalátát adunk hozzá, a szendvicset, könnyű főfogásként kínálhatjuk. Ha
francia kenyérrel tálaljuk, akkor kisebb falatokat készítünk belőle.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Minden kenyérszeletet megkenünk egy kis olívaolajjal. A kenyeret sütőlapra
helyezzük és aranybarnára pirítjuk. Közben megmossuk a paradicsomot, és éles
késsel vékony szeletekre vágjuk. Megmossuk a vízitormát, szárazra töröljük,
majd leszedjük a leveleket. A levélnyél alsó, húsosabb részét levágjuk. A
pulykahúst egyenletesen elosztjuk a megpirított kenyérszeleteken, és ha
szükséges, a húst összehajtjuk, vagy méretre vágjuk. Egy-egy adag majonézt,
majd 2-3 paradicsomszeletet teszünk mindegyikre. Végül a pulykás szendvicseket
kevéske vizitormával díszítjük. A kenyérszeleteket lapos tálca szélén tetszés
szerint rendezzük el a maradék vízitormát pedig, középen elhelyezzük. Azonnal
tálaljuk vagy hűtőszekrénybe tesszük.