Pulykás szendvics



8 darab 
8 szelet közepes méretű, kb. 1 cm vastagságú fehérkenyér, 1 evőkanál olívaolaj, 2 kisebb érett paradicsom, 1 csomó vizitorma, 175 g füstölt, vékonyra szeletelt pulykahús, 3-4 evőkanál majonéz 
TÁLALÁS1 JAVASLAT Ha köretként tésztasalátát adunk hozzá, a szendvicset, könnyű főfogásként kínálhatjuk. Ha francia kenyérrel tálaljuk, akkor kisebb falatokat készítünk belőle.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Minden kenyérszeletet megkenünk egy kis olívaolajjal. A kenyeret sütőlapra helyezzük és aranybarnára pirítjuk. Közben megmossuk a paradicsomot, és éles késsel vékony szeletekre vágjuk. Megmossuk a vízitormát, szárazra töröljük, majd leszedjük a leveleket. A levélnyél alsó, húsosabb részét levágjuk. A pulykahúst egyenletesen elosztjuk a megpirított kenyérszeleteken, és ha szükséges, a húst összehajtjuk, vagy méretre vágjuk. Egy-egy adag majonézt, majd 2-3 paradicsomszeletet teszünk mindegyikre. Végül a pulykás szendvicseket kevéske vizitormával díszítjük. A kenyérszeleteket lapos tálca szélén tetszés szerint rendezzük el a maradék vízitormát pedig, középen elhelyezzük. Azonnal tálaljuk vagy hűtőszekrénybe tesszük.