(4 személyre)
Hozzávalók: 12 vékony szelet
szögletes, szikkadt vagy egészen száraz, de azért még szeletelhető kenyér, 1 db
egész tojás, 5 dkg bármilyen reszelt sajt, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál
reszelt vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és só, olaj a sütéshez.
A tojást kissé elhabarjuk (nem kell habosra verni), beleverjük a lisztet, a
reszelt sajtot, a vöröshagymát, a sót és a borsot. Egy-egy kenyérszeletet
megkenünk a sajtos tojással, majd egymásra borítva, 6 dupla szendvicsünk lesz.
A kenyérpárokat átlóban, azaz keresztben kettévágjuk, így 12 háromszögletű
szendvicset kapunk. Bő olajat forrósítunk, amelybe beletesszük a szendvicseket.
A hő hatására a tojásos sajt azonnal összeragasztja a kenyereket, így bátran
süthetjük, nem fognak szétesni. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd a
felesleges olajat lecsöpögtetve, tetszés szerint akár melegen, akár hidegen is
kínálhatjuk. Nagyon egyszerűen, gyorsan készíthető, ízletes, ám olcsó
vendégváró étel!
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.