Sajtos háromszögek



(4 személyre)
Hozzávalók: 12 vékony szelet szögletes, szikkadt vagy egészen száraz, de azért még szeletelhető kenyér, 1 db egész tojás, 5 dkg bármilyen reszelt sajt, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és só, olaj a sütéshez. A tojást kissé elhabarjuk (nem kell habosra verni), beleverjük a lisztet, a reszelt sajtot, a vöröshagymát, a sót és a borsot. Egy-egy kenyérszeletet megkenünk a sajtos tojással, majd egymásra borítva, 6 dupla szendvicsünk lesz. A kenyérpárokat átlóban, azaz keresztben kettévágjuk, így 12 háromszögletű szendvicset kapunk. Bő olajat forrósítunk, amelybe beletesszük a szendvicseket. A hő hatására a tojásos sajt azonnal összeragasztja a kenyereket, így bátran süthetjük, nem fognak szétesni. Mindkét oldalukat pirosra sütjük, majd a felesleges olajat lecsöpögtetve, tetszés szerint akár melegen, akár hidegen is kínálhatjuk. Nagyon egyszerűen, gyorsan készíthető, ízletes, ám olcsó vendégváró étel!
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.