5 személyre Nehézség: 1
Elkészítési idő: 45 perc
1 kis foszlós kalács (50 dkg), 8
dkg vaj vagy margarin, 20 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1
mokkáskanál currypor, 1 mokkáskanál törött, fekete bors, 1 teáskanál mustár, 1
csipetnyi őrölt köménymag, ízlés szerint só, 3 tojás, 10 db kemény paradicsom
A kalácsot 10 egyforma szeletre
vágjuk. A puha vajat összekeverjük 15 dkg reszelt sajttal (nem kell habosra
keverni), majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, a mustárt és a
fűszereket. Ezután beletesszük a felveretlen tojásokat, és az egészet jól
összekeverjük. A megmosott paradicsomokat vékony karikákra vágjuk. A
kalácsszeletekre rákenjük a krémet, majd mindegyikre ráborítunk néhány karika
paradicsomot. A szendvicseket sütőlapra helyezzük. Előmelegített, forró sütőben
addig pirítjuk, amíg a paradicsom kissé összeesik. Ekkor kivesszük a sütőből,
és egyenletesen rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. Csak annyi időre tesszük
vissza a sütőbe, amíg a sajt egészen megolvad, de még nem barnul. Sör is, bor
is kitűnő hozzá. Jó előre elkészíthető, csak sütni kell tálalás előtt.