Hozzávalók 4 adaghoz: 2 körte, 2
ek. citromlé, 3 ek. darált mogyoró, 8 dkg vaj, 8 szelet rozsos szendvicskenyér,
8 vékony szelet sajt, 4 dkg egész mogyoró
Előkészítés: A körtéket
megmossuk, négybe vágjuk. Magházukat kiemeljük, és a húsukat vékonyan
felszeleteljük. Azonnal megcsepegtetjük a citromlével.
Elkészítés: A darált mogyorót
zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Elkeverjük a vajjal, sóval, borssal
ízesítjük, és hűlni hagyjuk. A kenyereket megkenjük a mogyorós vajjal, rárakjuk
a körteszeleteket, erre pedig a sajtot fektetjük. A sütőt előmelegítjük 200
fokra (gázsütő 3. fokozat). A mogyorót durvára összevágjuk, rászórjuk a sajtra.
A szendvicseket betesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a sajt megolvad.