3 evőkanál vaj vagy margarin, 3
evőkanál liszt , 1 teáskanál só, 1 teáskanál mustár, 3-4 csepp Tabasco-szósz,
325 ml tej, 5 evőkanál sör, 1 teáskanál Worcester-szósz, 150 g cheddar vagy
gruyére sajt, 8 szelet búza- vagy rozskenyér
Előkészítés: 3 perc Főzés: 13
perc
A sütőt 250 °C-ra (csak felső hő)
előmelegítjük. Lábasban a vajat mérsékelt hőfokon megolvasztjuk. Belekeverjük a
lisztet, sót, mustárt és Tabasco-szószt, kissé megpároljuk. Lassan-ként,
állandó keverés mellett, hozzáöntögetjük a tejet, sört és Worcester-szószt.
Tovább kevergetve kb. 5 percig főzzük, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Ekkor a
sajtot is hozzáadjuk, és megolvasztjuk benne. Lapos tepsibe fóliát teszünk.
Kenyérpirítóban pirítsuk meg a kenyeret, tegyük a szeleteket egymás mellé a
tepsire, majd osszuk el rajtuk a sajtmasszát. 2-3 percre toljuk a sütőbe; akkor
kész, ha a sajt kissé barnulni kezd. Forrón tálaljuk.