Hozzávalók: 4 fej egészen zsenge,
nagyméretű, friss, lédús fokhagyma (kora nyári fajta), 1 tojás, 2 evőkanál
liszt, 1 dl tej, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, só
és törött bors, ízlés szerint, olaj a sütéshez
A fokhagymagerezdeket
megtisztítom. A tojást a tejjel habosra verem, és megsózom. A zsemlemorzsát
összekeverem a reszelt sajttal. A fokhagymagerezdeket először a lisztbe mártom,
majd a sós tejes-tojásban megforgatom, ezután a sajtos morzsába hempergetem.
Ismét a tojásba mártom, végül még egyszer beleforgatom a morzsába. Forró
olajban gyorsan ropogós-pirosra sütöm, de nagyon ügyelek arra, nehogy a sajt
megbarnuljon. Remek sör- vagy borkorcsolya, és büféasztalon is nagy sikert
arat.