Sajtos ropogós fokhagyma



Hozzávalók: 4 fej egészen zsenge, nagyméretű, friss, lédús fokhagyma (kora nyári fajta), 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, só és törött bors, ízlés szerint, olaj a sütéshez
A fokhagymagerezdeket megtisztítom. A tojást a tejjel habosra verem, és megsózom. A zsemlemorzsát összekeverem a reszelt sajttal. A fokhagymagerezdeket először a lisztbe mártom, majd a sós tejes-tojásban megforgatom, ezután a sajtos morzsába hempergetem. Ismét a tojásba mártom, végül még egyszer beleforgatom a morzsába. Forró olajban gyorsan ropogós-pirosra sütöm, de nagyon ügyelek arra, nehogy a sajt megbarnuljon. Remek sör- vagy borkorcsolya, és büféasztalon is nagy sikert arat.