Hozzávalók 4 adaghoz: fél csokor
petrezselyem, 4 sárgarépa (40 dkg), 4 salátalevél, 1 körte, 1 ek. citromlé, 8
ek. majonéz (vagy majonézes szendvicskrém), 4 sokmagos rozszsömle, 4 csipet
gyömbérpor
Előkészítés: A petrezselymet
leöblítjük, apróra vágjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és nem túl apróra
lereszeljük. A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk. A körtét megmossuk,
kettévágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát gerezdekre vágjuk, és azonnal
megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A répát összekeverjük
a petrezselyemmel és a majonézzel. A zsömlét kettévágjuk, az alsó felére
egy-egy salátalevelet fektetünk. Erre egy-egy adag répás massza következik,
majd ráfektetjük a körteszeleteket, megszórjuk kevés borssal és egy csipet
gyömbérporral. Végül ráborítjuk a zsömle tetejét.
1 adag: 1322 kJ/324 kcal