Sokmagos burger



Hozzávalók 4 adaghoz: fél csokor petrezselyem, 4 sárgarépa (40 dkg), 4 salátalevél, 1 körte, 1 ek. citromlé, 8 ek. majonéz (vagy majonézes szendvicskrém), 4 sokmagos rozszsömle, 4 csipet gyömbérpor
Előkészítés: A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, és nem túl apróra lereszeljük. A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk. A körtét megmossuk, kettévágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát gerezdekre vágjuk, és azonnal megcsepegtetjük citromlével.
Elkészítés: A répát összekeverjük a petrezselyemmel és a majonézzel. A zsömlét kettévágjuk, az alsó felére egy-egy salátalevelet fektetünk. Erre egy-egy adag répás massza következik, majd ráfektetjük a körteszeleteket, megszórjuk kevés borssal és egy csipet gyömbérporral. Végül ráborítjuk a zsömle tetejét.
1 adag: 1322 kJ/324 kcal