5 személyre Nehézség: 1
Elkészítési idő: 45 perc
25 dkg főtt, füstölt sonka, 1 kis
fej vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál tejföl, 10 dkg reszelt
parmezán sajt, 1 mokkáskanál pástétomfűszer, 1 teáskanál mustár, csipetnyi só,
ízlés szerint törött fekete bors, 10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér
A sonkát és a megtisztított
vöröshagymát aprítógépben péppé zúzzuk, vagy finomra daráljuk. Összekeverjük a
puha vajjal, a tejföllel és a reszelt sajttal. Pástétomfűszerrel, mustárral,
sóval és borssal ízesítjük, de nem keverjük habosra. A szendvicskenyereket
megkenjük a sonkás krémmel, és sütőlemezre helyezzük. Előmelegített, forró
sütőbe tesszük, de csak annyi időre, amíg a szendvicsek teteje kissé
megszínesedik. Félszáraz vagy száraz fehérbor mellé kitűnő.
TIPP: Érdemes a sonkakrémet
nagyobb adagban készíteni, és lefagyasztani.