3 tojás, 175 ml tej, 1 teáskanál
mustár, 8 szelet fehér vagy korpás kenyér, 200 g szeletelt sajt, 4 szelet főtt
sonka (kb. 120 g), 2-4 evőkanál vaj vagy margarin, 4 evőkanál majonéz, 1
evőkanál finomra aprított metélőhagyma, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 teáskanál
őrölt paprika
A sütőt előmelegítjük 125 °C-ra.
A tojásokat lapos tálban felverjük. Ezután a tejjel és a mustárral alaposan
összekeverjük. 4 kenyérszeletre 1-1 sajtlapocskát helyezünk. A sonkaszeleteket
összehajtjuk, és egyesével rátesszük a kenyérre a maradék sajttal együtt. A
kész szendvicsekre 4 szelet üres kenyeret borítunk. Mindegyik szendvicset
belemártjuk a tojásos keverékbe, és megforgatjuk benne. Nagyobb serpenyőben 1
evőkanál vajat közepes hőmérsékleten felhevítünk. Ebben egyszer-re 2
szendvicset 3-4 percig sütünk, amíg kissé megbarnulnak. Az így elkészült
szendvicseket sütőben egyenletes melegen tartjuk, amíg a többi elkészül. Kis
tálban a majonézt, metélőhagymát, a kétféle mustárt és paprikát összekeverjük.
Ebből minden szendvicsre egy-egy adag keveréket rakunk. Tányérra helyezzük, és
azonnal tálaljuk.