Sörszendvics



6 személyre Nehézség: 1 Elkészítési idő: 40 perc
2 dkg vaj vagy margarin, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 1/2 dl barna sör, 1 közepes nagyságú, hámozott főtt burgonya, 5 dkg juhtúró, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál ételízesítő, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 12 szelet négyzetes alakú szendvicskenyér
A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd gyorsan felöntjük a közben megmelegített tejjel és a sörrel. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük, és kissé kihűtjük. Közben a burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük. A vajas sörbe beledolgozzuk a burgonyareszeléket, hozzáadjuk a juhtúrót, a zúzott fokhagymát és az ételízesítőt. A keveréket elosztjuk a kenyérszeleteken, meghintjük reszelt sajttal, előmelegített sütőbe vagy grillsütőbe tesszük. Addig pirítjuk, amíg a tetején lévő sajt kissé megszínesedik, de még nem barnul. Legjobban a sör csúszik rá.