Hozzávalók: 8 szelet
szendvicskenyér, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 5 dkg majonéz, 3 evőkanál
ketchup, 2 paradicsom, fél fej saláta, só, őrölt bors.
A szalonnaszeleteket félbevágjuk,
és teflonserpenyőben ropogósra sütjük, szalvétára szedjük, a kiolvadt zsírt
félretesszük. A megmosott salátát kétcentis csíkokra vágjuk, a paradicsomot
felkarikázzuk. A majonézt a ketchuppal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A
serpenyőben egyszerre kevés szalonnazsírt felforrósítunk, és a kenyérszeleteket
egyenként mindkét oldalán megpirítjuk. A pirított kenyerek egyik oldalát a
majonézes ketchuppal megkenjük. Négy szelet kenyéren elosztjuk a pirított
szalonnát, a paradicsomkarikákat, a salátacsíkokat, és mindegyiket befedjük 1-1
kenyérrel. Fogyaszthatjuk egészben vagy átlósan háromszögre vágva.