Szalonnás-paradicsomos szendvics



Hozzávalók: 8 szelet szendvicskenyér, 20 dkg szeletelt baconszalonna, 5 dkg majonéz, 3 evőkanál ketchup, 2 paradicsom, fél fej saláta, só, őrölt bors.
A szalonnaszeleteket félbevágjuk, és teflonserpenyőben ropogósra sütjük, szalvétára szedjük, a kiolvadt zsírt félretesszük. A megmosott salátát kétcentis csíkokra vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk. A majonézt a ketchuppal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőben egyszerre kevés szalonnazsírt felforrósítunk, és a kenyérszeleteket egyenként mindkét oldalán megpirítjuk. A pirított kenyerek egyik oldalát a majonézes ketchuppal megkenjük. Négy szelet kenyéren elosztjuk a pirított szalonnát, a paradicsomkarikákat, a salátacsíkokat, és mindegyiket befedjük 1-1 kenyérrel. Fogyaszthatjuk egészben vagy átlósan háromszögre vágva.