Szendvicskészítések



Megvajazom a kenyeret, aztán megkenem a boltban kapható melegszendvics-krémmel. Lapos, kerek doboza van és piros a papírja, van belőle provancei, mexikói, hamburger és gombás. Ebből a gombás teljesen ehetetlen, a hamburger sem a kedvencem, de az első kettő nagyon finom! Aztán kerül még rá paradicsomkarika, és vastagra (mint a paradicsom) vágott hagymakarika is. Végül sajt, ami nálunk leginkább trappista és karaván keveréke. Aztán a sütőbe vele! :) Az egész család nagyon szereti! Szoktunk csinálni melegszendvics-készítővel is szendvicset. Tudjátok, ami olyasmi, mint a goffrisütő. Csak az a baja, hogy nagyon vékony kenyér fér csak bele. Azt egyszerűbb szendvics készítéséhez használjuk: kenyér, vaj, sertésmájkrém (konzerv) és sajt. Két szeletet összeborítani és bele a szendvicssütőbe. A legegyszerűbb, az csak vajaskenyér, beborítva sajtszeletekkel és mindenféle fűszert szórunk rá: curry, bazsalikom, kakukkfű, fokhagymagranulátum, oregano, pizzafűszerkeverék, szárított snidling. Ihlet szerint, nem mindet szoktuk egyszerre, hanem hangulat alapján válogatunk. Nagyon fel bírják ezek a fűszerek dobni a kicsit már száraz kenyérből és szikkadt sajtból készített szendvicset. És egyszerűen a mikróban sütjük. Így nem pirul ugyan meg a sajt, de a fűszerek sem égnek el és gyorsan elkészül, ha az ember az éhhalál szélén áll. :)