Megvajazom a kenyeret, aztán
megkenem a boltban kapható melegszendvics-krémmel. Lapos, kerek doboza van és
piros a papírja, van belőle provancei, mexikói, hamburger és gombás. Ebből a
gombás teljesen ehetetlen, a hamburger sem a kedvencem, de az első kettő nagyon
finom! Aztán kerül még rá paradicsomkarika, és vastagra (mint a paradicsom)
vágott hagymakarika is. Végül sajt, ami nálunk leginkább trappista és karaván
keveréke. Aztán a sütőbe vele! :) Az egész család nagyon szereti! Szoktunk
csinálni melegszendvics-készítővel is szendvicset. Tudjátok, ami olyasmi, mint
a goffrisütő. Csak az a baja, hogy nagyon vékony kenyér fér csak bele. Azt
egyszerűbb szendvics készítéséhez használjuk: kenyér, vaj, sertésmájkrém
(konzerv) és sajt. Két szeletet összeborítani és bele a szendvicssütőbe. A
legegyszerűbb, az csak vajaskenyér, beborítva sajtszeletekkel és mindenféle
fűszert szórunk rá: curry, bazsalikom, kakukkfű, fokhagymagranulátum, oregano,
pizzafűszerkeverék, szárított snidling. Ihlet szerint, nem mindet szoktuk
egyszerre, hanem hangulat alapján válogatunk. Nagyon fel bírják ezek a fűszerek
dobni a kicsit már száraz kenyérből és szikkadt sajtból készített szendvicset.
És egyszerűen a mikróban sütjük. Így nem pirul ugyan meg a sajt, de a fűszerek
sem égnek el és gyorsan elkészül, ha az ember az éhhalál szélén áll. :)