Tarisznyarák Monte Christo módra



Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet fehér kenyér, 2 pohár tarisznyarák hús, 1 evőkanál apróra vagdalt vöröshagyma, 1 evőkanál apróra vagdalt zeller, 1/2 pohár majonéz, 1/4 kiskanál paprika, 1/4 kiskanál őrölt bors, 1/4 kiskanál só, 4 szelet svájci sajt, 2 tojás, 1/3 pohár tej, 3 evőkanál vaj
Levágjuk a kenyér héját. A tarisznyarák húsát összekeverjük a vöröshagymával, zellerrel, majonézzel és a fűszerekkel. 4 szelet kenyérre egyforma mennyiséget rakunk a keverékből. A tetejére teszünk egy szelet sajtot, és beborítjuk az egészet egy másik szelet kenyérrel. Elkeverjük a tojást a tejjel. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Megmerítjük a szendvicseket a tejes tojásban. Pirulásig sütjük a vajban. Azonnal tálaljuk.
Forrás: Egyszerűen Remek szakácskönyv