Tárkonyos-gombasalátás szendvics



Hozzávalók: fél üveg (120ml) Hellmann's csemege majonéz, 4 szelet szendvicskenyér, 10 dkg gomba, 1db piroshúsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál finomra vágott friss vagy morzsolt tárkony, 2 evőkanál olaj, őrölt fehérbors.
Felhevített olajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott gombát, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott petrezselyemzöldet és tárkonyt, végül pedig a Hellmann's csemege majonézt. Kevés borssal ízesítjük, majd óvatosan összeforgatjuk. Közben a kenyérszeleteket vékonyan megkenjük majonézzel, salátalevelet teszünk rájuk, s ráhalmozzuk a gombasalátát. Ízlés szerint kígyóuborkával, citrommal, paradicsommal vagy metélőhagymával díszítjük.