Hozzávalók: fél üveg (120ml)
Hellmann's csemege majonéz, 4 szelet szendvicskenyér, 10 dkg gomba, 1db
piroshúsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál finomra vágott friss
vagy morzsolt tárkony, 2 evőkanál olaj, őrölt fehérbors.
Felhevített olajon megfuttatjuk a
vékony szeletekre vágott gombát, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kis kockákra
vágott petrezselyemzöldet és tárkonyt, végül pedig a Hellmann's csemege
majonézt. Kevés borssal ízesítjük, majd óvatosan összeforgatjuk. Közben a
kenyérszeleteket vékonyan megkenjük majonézzel, salátalevelet teszünk rájuk, s
ráhalmozzuk a gombasalátát. Ízlés szerint kígyóuborkával, citrommal,
paradicsommal vagy metélőhagymával díszítjük.