Tojásos-hagymás szendvics



Hozzávalók: 1 hosszú francia kenyér, 50 dkg vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg reszelt füstölt sajt 10 dkg juhtúró, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanálnyi currypor, ízlés szerint só és törött fekete bors
A vöröshagymát megtisztítom, és kis kockákra vágom. A felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd sóval, borssal, curryporral megfűszerezem. Hagyom kihűlni. Közben a francia kenyeret felszeletelem. A már kihűlt hagymát összekeverem a gyengén felvert tojással összekevert juhtúróval és a reszelt sajt felével. Minden kenyérszeletet vastagon megkenek a tojásos hagymával, majd a megmaradt reszelt sajtot is ráhintem. Előmelegített forró sütőbe vagy grillsütőbe tolom, és szép világos sárgára pirítom a tetejét.