Hozzávalók: 1 hosszú francia
kenyér, 50 dkg vöröshagyma, 2 tojás, 10 dkg reszelt füstölt sajt 10 dkg
juhtúró, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanálnyi currypor, ízlés szerint só és törött
fekete bors
A vöröshagymát megtisztítom, és
kis kockákra vágom. A felforrósított olajon sárgára fonnyasztom, majd sóval,
borssal, curryporral megfűszerezem. Hagyom kihűlni. Közben a francia kenyeret
felszeletelem. A már kihűlt hagymát összekeverem a gyengén felvert tojással
összekevert juhtúróval és a reszelt sajt felével. Minden kenyérszeletet
vastagon megkenek a tojásos hagymával, majd a megmaradt reszelt sajtot is
ráhintem. Előmelegített forró sütőbe vagy grillsütőbe tolom, és szép világos
sárgára pirítom a tetejét.