(4 személyre)
Hozzávalók: 12 vékony szelet
kenyér, 1 db tojás, 2 dkg margarin, 1 evőkanál finomliszt, másfél dl tej, 2
gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió, ugyanennyi törött, fekete
bors, ízlés szerint só.
A margarint habzásig hevítjük a
liszttel, majd a közben felmelegített tejjel felöntjük. Folytonosan kevergetve
olyan sűrűre főzzük, hogy valósággal elváljon az edény falától. Ezután
hozzáadjuk a megtisztított és zúzott fokhagymát, és a fűszerekkel ízesítjük.
Kevergetve langyosra hűtjük, majd beledolgozzuk a felveretlen nyers tojást. Jól
kikeverjük, hogy egynemű massza legyen belőle. Ezután sorban megkenjük vele az
előzőleg megpirított kenyérszeleteket. Sütőlapra vagy grillsütő rácsára
helyezzük a megkent kenyereket, és az előmelegített sütőben szép pirosra
sütjük. Vigyázat, nagyon gyorsan sül, ezért nem szabad magára hagyni!
Savanyúságot vagy salátát kínáljuk hozzá. Olcsó és gyors vacsora, vagy előtte
egy levessel egyszerű ebéd is lehet.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.