Töltött szendvics



Hozzávalók: 1 hosszúkás kenyér (francia- vagy zsúrkenyér), 5 dkg juhtúró, 5 dkg vaj (vagy margarin), 5 dkg füstölt sajt, 2 evőkanál sör, 1 evőkanál tejföl, 1 kis fej lilahagyma, 2 kisebb ecetes uborka, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 teáskanál mustár, csipetnyi porcukor, késhegynyi őrölt köménymag, késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só.
A juhtúrót keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a sört. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot és a köménymagot. Addig keverjük, amíg habos, egynemű krém nem lesz belőle. Az uborkát, a sajtot és a lilahagymát egyforma, nagyon apró kockákra vagdaljuk, majd a körözöttbe belekeverjük. A kenyeret hosszában kettévágjuk, a belét kiszedjük, ezután nagyon apróra összevágjuk, és a krémhez keverjük. A két fél kivájt kenyérhéjat megtöltjük a krémmel, majd a kenyeret eredeti formájára összeállítva, alufóliába csomagoljuk. A mélyhűtőbe tesszük, és megdermesztjük. Akár dupla adagot is érdemes készíteni belőle, mert hónapokig eláll a mélyhűtőben. Elég a fogyasztás előtt fél órával elővenni. Ujjnyi vastag szeletekre felvágva tálaljuk. Kitűnő borkorcsolya vagy vacsora.