(4 személyre)
Hozzávalók: 8 db zsemle, 2 db
egész tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 1
kis fej vöröshagyma, 2 dl tej, kevés só és törött fekete bors.
A zsemlék tetejéről egy vékony
"kalapot" levágunk, és a belét kiszedjük. A zsemleüregeket egy
pillanatra megmártjuk a tejben, majd lecsöpögtetjük, és kis tepsire tesszük. A
kalapokat szintén megmártjuk. A kivájt zsemlebelet a megmaradt tejjel, a nagyon
gyengén felvert tojással, a reszelt sajttal, valamint a fokhagymaprésen
átnyomott hagymával összekeverjük, majd a zsemléket jól megpúpozva megtöltjük a
keverékkel. Mindegyikre ráillesztjük a tetejét, és a hajszálvékonyra vágott
szalonnaszeletekkel betakarjuk. A tepsit betoljuk az előmelegített, forró
sütőbe, és addig sütjük, amíg szép piros pörc sül rá. Bármilyen salátával vagy
savanyúsággal nagyon finom ez az egyszerű étel.
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.