Töpörtyűkrémes szendvics



(4 személyre)
Hozzávalók: 8 szelet körbevágott kenyér, 15 dkg töpörtyű, 1 tojás, 1 db héjában főtt burgonya vagy 2 evőkanálnyi lecsurgatott, sós vízben főtt burgonya (maradék is lehet), 1 csapott evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 diónyi vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A töpörtyűt, a megtisztított főtt burgonyát és a meghámozott vöröshagymát a húsdarálón kétszer átengedjük (vagy aprítógépben összezúzzuk), hogy jó pépes legyen, majd összekeverjük a nyers és felveretlen tojással. Mustárral, sóval, borssal és a tejföllel ízesítjük. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, ezután a krémet rákenjük a kenyérre. Előmelegített forró sütőben vagy grillsütőben szép piros kérget sütünk a tetejére. (Libatöpörtyűből a legfinomabb.) Finom és olcsó vacsora. Nagyobb adagot is érdemes belőle készíteni, mert a mélyhűtőben sokáig eláll (vagy tojás nélkül a normál hűtőtérben akár egy hétig is tárolható, és közvetlenül fogyasztás előtt keverjük bele a tojást).
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.