(4 személyre)
Hozzávalók: 8 szelet körbevágott
kenyér, 15 dkg töpörtyű, 1 tojás, 1 db héjában főtt burgonya vagy 2 evőkanálnyi
lecsurgatott, sós vízben főtt burgonya (maradék is lehet), 1 csapott evőkanál
tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 diónyi vöröshagyma, ízlés szerint só és törött
fekete bors.
A töpörtyűt, a megtisztított főtt
burgonyát és a meghámozott vöröshagymát a húsdarálón kétszer átengedjük (vagy
aprítógépben összezúzzuk), hogy jó pépes legyen, majd összekeverjük a nyers és
felveretlen tojással. Mustárral, sóval, borssal és a tejföllel ízesítjük. A
kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, ezután a krémet rákenjük a
kenyérre. Előmelegített forró sütőben vagy grillsütőben szép piros kérget
sütünk a tetejére. (Libatöpörtyűből a legfinomabb.) Finom és olcsó vacsora.
Nagyobb adagot is érdemes belőle készíteni, mert a mélyhűtőben sokáig eláll
(vagy tojás nélkül a normál hűtőtérben akár egy hétig is tárolható, és
közvetlenül fogyasztás előtt keverjük bele a tojást).
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.