Tropikál-kóstoló



Hozzávalók 8 személyre: 1 papaja, 1 mangó, 2 evőkanál méz, 1/2 pohár majonéz, 1 pohár kis garnélarák, 8 szelet banánkenyér, 1 pohár reszelt sajt
A papaját és a mangót megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Összekeverjük a mézzel és a majonézzel. Hozzáadjuk a garnélarákot. Alaposan összekeverjük. Mindegyik szelet banánkenyérre egyenlő mennyiséget teszünk a keverékből. A szeleteket sütőlapra helyezzük. Megszórjuk sajttal. Addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.
Banános, diós kenyér (2 db): 4 tojás, 1 1/2 pohár cukor, 1 pohár olvasztott vaj, 1 kiskanál mandulaolaj, 4 db jól érett, összenyomkodott banán, 2 1/2 pohár liszt, 2 1/2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál ós, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára aprított dió 1 pohár félbevágott meggy.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. Alaposan elkeverjük a tojásokat. Keverés közben hozzáadjuk apránként a cukrot, felolvasztott vajat és a mandulaolajat. Állandó keverés közben hozzátesszük a banánpépet. Nagy edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a tojásos-banános masszát, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a diót és a meggyet. Kiöntjük a tésztát két kizsírozott (20x10 cm-es) formába és sütőben sütjük 1 órán keresztül (tűpróba). A formákat hűtjük 10 percig, ezután drótból készült, rácsos alátétre tesszük, hogy a kenyér teljesen kihűljön.
Forrás: Egyszerűen Remek szakácskönyv