Virslis csukott szendvics



(4 személyre)
Hozzávalók: 4 nagy puffancs (vagy 8 kis zsemle), 4-5 dl tej, 2 kis pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj, 1-1 teáskanál mustár és ketchup, 1 evőkanál majonéz, 2 evőkanálnyi csípős csalamádé, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt.
A puffancsokat úgy vágjuk félbe, hogy az egyik oldalon egyben maradjanak. Belsejüket kiszedjük. Az üregeket vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel bekenjük. A virslik bőrét lehúzzuk és felkarikázzuk. A csalamádét, a virslikarikákat és a megtisztított, apróra vágott zöldhagymát elosztjuk a puffancsokban. A reszelt sajt egyharmadát is beleszórjuk, majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomjuk, és a megborsozott, megsózott tejben megmártjuk. A tejből kivéve tálra rakjuk. Párpercnyi szikkasztás után ismét a tejbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután előmelegített grillsütő rácsára (vagy sütőlemezre) rakjuk, és szép pirosra megsütjük. A megmaradt sajttal meghintjük, és a sütőbe visszatéve már csak annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad, de nem barnul. Elkészítési ideje: kb. 25 perc.