(4 személyre)
Hozzávalók: 4 nagy puffancs (vagy
8 kis zsemle), 4-5 dl tej, 2 kis pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj,
1-1 teáskanál mustár és ketchup, 1 evőkanál majonéz, 2 evőkanálnyi csípős
csalamádé, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt.
A puffancsokat úgy vágjuk félbe,
hogy az egyik oldalon egyben maradjanak. Belsejüket kiszedjük. Az üregeket
vajjal, mustárral, ketchuppal és majonézzel bekenjük. A virslik bőrét lehúzzuk
és felkarikázzuk. A csalamádét, a virslikarikákat és a megtisztított, apróra
vágott zöldhagymát elosztjuk a puffancsokban. A reszelt sajt egyharmadát is beleszórjuk,
majd a töltött péksüteményeket kissé összenyomjuk, és a megborsozott, megsózott
tejben megmártjuk. A tejből kivéve tálra rakjuk. Párpercnyi szikkasztás után
ismét a tejbe mártjuk, majd lecsöpögtetjük. Ezután előmelegített grillsütő
rácsára (vagy sütőlemezre) rakjuk, és szép pirosra megsütjük. A megmaradt
sajttal meghintjük, és a sütőbe visszatéve már csak annyi ideig pirítjuk, amíg
a sajt ráolvad, de nem barnul. Elkészítési ideje: kb. 25 perc.