Elzászi szendvics



Hozzávalók: 5 dkg húsos szalonna, 4 vöröshagyma, 40 dkg savanyú káposzta, só, őrölt bors, őröl kömény, 2 ek. liszt, 1 francia-kenyér (bagette), 4 bajor kolbász (fehér kolbász) esetleg virsli (megj.: én eddig mindig virsliből csináltam), 2 ek. mustár, a hagyma sütéséhez olaj.
Elkészítés: A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk, majd fél lereszelt vöröshagymát megfuttatunk rajta. A kissé feldarabolt káposztát beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, lefödve puhára pároljuk. A maradék hagymát vékonyan felszeleteljük, "gyűrűire" szedjük, lisztbe forgatjuk, és olajban aranybarnára sütjük. A franciakenyeret 4 részre vágjuk, majd egyenként elfelezzük, és a belsejüket kikaparjuk. A kivájt alsó részbe káposztát töltünk, a fele hagymával beterítjük, és a kolbászt rárakosgatjuk. Mustárral megkenjük, a többi káposztával befedjük, a maradék hagymát rászórjuk, végül a kenyerek felső részét ráborítjuk. Egyenként alufóliába csomagoljuk, és sütőben közepesnél erősebb lánggal (200 °C) 15-20 percig sütjük. Nagyon jól illik hozzá a sör.