30 perc Nehézség: 1 Hozzávalók: 1
hosszúkás padlizsán, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál kimagozott olajbogyó, 10
dkg vaj, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, só és törött fekete bors, ízlés
szerint, kenyérszeletek
A padlizsánt megmossuk, és
héjastul hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és néhány percig állni
hagyjuk. Közben a vajat habosra keverjük a sóval, a borssal, a reszelt
vöröshagymával és a reszelt sajt felével. A padlizsánról leitatjuk a sós levet,
majd a grillsütő rácsára fektetjük a szeleteket, és néhány percig sütjük
mindkét oldalát. Ha már üveges, akkor mindkét oldalán megpirított, és a sajtos
krémmel megkent kenyérszeletekre fektetünk egy-egy darabot, megszórjuk a
maradék reszelt sajttal és az apróra vágott olajbogyóval, majd addig sütjük,
amíg a sajt ráolvad a tetejére.