Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg
finomra darált dió, 2 tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 1/2 dl olaj, 4 gerezd
fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors
A tojásokat habosra verem, ezután
összekeverem a tejjel. Felváltva adom hozzá a diót és a lisztet, majd pedig
annyi szódavizet öntök hozzá, hogy a szokásos állagú (vagyis tejföl sűrűségű)
legyen a palacsintamassza. Ezután beleöntöm az olajat, és belekeverem a
megtisztított és összezúzott fokhagymát. Sóval, borssal ízesítem. 15 percnyi
pihentetés után a szokásos módon (olaj vagy zsír hozzáadása nélkül, hiszen az
már benne van a tésztában), csak az első palacsinta sütése előtt kikent
palacsintasütőben megsütöm. A vékony palacsintákat szorosan összegöngyölve
tűzálló tálba rakom. Kitűnő ízes sör- vagy borkorcsolya, de kiadósabb leves
után akár főétkezésre is megfelelő. Ekkor kevés tejföllel meg is kenhető a
teteje, amit a forró sütőben néhány perc alatt rá is pirítok.