Hozzávalók: 50 dkg zsúrkenyér, 3
dl tej, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, 1/2 mokkáskanál törött fehér bors,
ízlés szerint só, 4 evőkanál reszelt sajt A kenyeret egyforma vastag szeletekre
vágom. (12-16 szeletet vágok a zsúrkenyérből, aszerint, hogy mennyire vagyunk
éhesek.)
A tejben elkeverem a
megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd megsózom, megborsozom. A kenyerek
mindkét oldalát könnyedén megmártom a fokhagymás-fűszeres tejben, és tálra,
egymásra teszem. Ha minden szelet kenyeret egyszer megmártottam, ismét kezdem
elölről, vagyis másodszor, így összesen kétszer kerül a tejbe minden szelet
kenyér. Egy akkora sütőlemezt vagy tepsit, amekkorába egymás mellett elférnek a
szendvicsek, vajjal kikenek, majd a nedves kenyérszeleteket belefektetem.
Minden szendvics tetejét bekenem kevés vajjal, és a mártogatás után még
megmaradt tejet rálocsolom. A sütőlemezt alufóliával befedem, és betolom az
előmelegített, forró sütőbe. 20 perc múlva leveszem a fedelét, és pirosra
pirítom a szendvicsek tetejét. Még tűzforrón meghintem a reszelt sajttal, és
csak annyi időre tolom vissza a sütőbe, amíg a sajt egybefüggő réteget nem
alkot rajta. Azonnal tálalom, mert csak frissen jó! Akár még vendégváró is
lehet, mert a sör nagyon jól csúszik utána.