Hozzávalók: 8 körbevágott,
vékony, szikkadt kenyérszelet, 1 tojás, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál
olaj, 5 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál
vegeta, 1-1 késhegynyi törött fekete bors, currypor, pirospaprika.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és
vékony karikákra vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a
hagymakarikákat, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a
vegetát. Hagyjuk kissé lehűlni. Ezután belekeverjük a mustárt, a nyers, csak
éppen hogy összekevert (de nem felvert) tojást, a reszelt sajtot és a
megtisztított, összezúzott fokhagymát. A sajtos masszát rákenjük a
kenyérszeletek tetejére. Legalább 10 percig közepes lángon előmelegített, forró
sütőben vagy grillsütőben világosra pirítjuk. Vigyázzunk, nehogy a sajt elégjen
a kenyerek tetején, mert nagyon keserűvé válhat! Szinte pillanatok alatt megsül
a szendvics, ezért nem lehet magára hagyni. Elkészítési ideje: kb. 30 perc.