Gépsonkás szendvics



Hozzávalók: fél fej jégsaláta, 8 aszalt datolya, 4 ek. gesztenyepüré, 4 nagy szelet tökmagos kenyér, 20 dkg gépsonka, 2 ek. ribizli lekvár
Előkészítés: A salátát leöblítjük, leszárítjuk, vagy lerázzuk róla a vizet, és csíkokra vágjuk-tépkedjük. A datolyát kettévágjuk, magját kidobjuk. A gesztenyepürét krumplinyomón vagy villával alaposan áttörjük.
Elkészítés: A kenyereket megkenjük a gesztenyepürével és kettévágjuk (ha kicsik a kenyerek, ne vágjuk ketté, hanem 8 szeletet használjunk). Felére szétosztjuk a salátát és a datolyát. A szalámit kissé összecsavarjuk, és a salátára tesszük. Rácsepegtetjük a ribizli lekvárt, befedjük az üres kenyerekkel.
1 adag: 1355 kJ/323 kcal