Hozzávalók: fél fej jégsaláta, 8
aszalt datolya, 4 ek. gesztenyepüré, 4 nagy szelet tökmagos kenyér, 20 dkg
gépsonka, 2 ek. ribizli lekvár
Előkészítés: A salátát
leöblítjük, leszárítjuk, vagy lerázzuk róla a vizet, és csíkokra
vágjuk-tépkedjük. A datolyát kettévágjuk, magját kidobjuk. A gesztenyepürét
krumplinyomón vagy villával alaposan áttörjük.
Elkészítés: A kenyereket
megkenjük a gesztenyepürével és kettévágjuk (ha kicsik a kenyerek, ne vágjuk
ketté, hanem 8 szeletet használjunk). Felére szétosztjuk a salátát és a
datolyát. A szalámit kissé összecsavarjuk, és a salátára tesszük.
Rácsepegtetjük a ribizli lekvárt, befedjük az üres kenyerekkel.
1 adag: 1355 kJ/323 kcal