Gombás meleg szendvics (4 személyre)



Hozzávalók: 8 szelet szikkadt kenyér (bármilyen lehet), 1 tojás, 1 evőkanálnyi  gombalevespor, (a többiből 2 adag gombalevest még főzhetünk), 1 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fekete bors, olaj a sütéshez.
A tojást jó habosra felverjük, majd simára keverjük a gombalevesporral és a tejjel. Belekeverjük a megtisztított és  összezúzott fokhagymát valamint a törött borsot. A kenyereket egyenként megmártjuk a fűszeres-tojásos tejben, és tálra  rakjuk. Ha a tejet láthatóan beszívta a kenyér, ismét megmártjuk, egészen addig, amíg a összes el nem fogy, illetve amíg a  kenyér már nem képes újabb folyadékot beszívni. Ezután kevés olajat forrósítunk, amelybe egyenként belerakjuk a kenyereket, és pirosra sütjük mindkét oldalán. Bármilyen köret mellé feltétként is tálalható. Elkészítési ideje: kb. 25 perc.