Gombás-sajtos zsemle



Hozzávalók: 4 db lenmagos hosszúkás zsemle, 3 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 20 dkg gomba, 8 dkg ementáli sajt, 4 evőkanál tejszín, 1 tojássárgája, 1 kis uborka, 1 paradicsom
A zsemlék 1/4 részét levágjuk, kivájjuk a nagyobbik rész belsejét, kissé megpirítjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. A maradék vajban üvegesre fonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk, és zsírjára pirítjuk az apróra felszeletelt gombát. Hozzáöntjük a tejszínt, rövid ideig pároljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot és a tojássárgáját. A gombás tojással megtöltjük a zsemléket, és sütőbe téve átforrósítjuk.