Hozzávalók: 4 db lenmagos
hosszúkás zsemle, 3 dkg vaj, 1 kis fej hagyma, 20 dkg gomba, 8 dkg ementáli
sajt, 4 evőkanál tejszín, 1 tojássárgája, 1 kis uborka, 1 paradicsom
A zsemlék 1/4 részét levágjuk,
kivájjuk a nagyobbik rész belsejét, kissé megpirítjuk, és megkenjük olvasztott
vajjal. A maradék vajban üvegesre fonnyasztjuk a finomra vágott hagymát,
hozzáadjuk, és zsírjára pirítjuk az apróra felszeletelt gombát. Hozzáöntjük a
tejszínt, rövid ideig pároljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt
sajtot és a tojássárgáját. A gombás tojással megtöltjük a zsemléket, és sütőbe
téve átforrósítjuk.