Gombás szendvics


Gombás szendvics 1. 

20 perc Nehézség: 1 Hozzávalók: 1 kis doboz gombakonzerv, 5 dkg vaj, 10 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt sajt, 1 csokor snidling, 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, só és törött fekete bors, ízlés szerint, 1 teáskanál ketchup, szendvicskenyér-szeletek
A gombát leszűrjük, és ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. Hozzákeverjük a puha vajat, az áttört juhtúrót, a reszelt sajtot és a fűszereket meg a nagyon finomra metélt snidlinget. A megpirított kenyérszeleteket megkenjük a gombás krémmel, és aranysárgára sütjük.

Gombás szendvics 2. (5 személyre)

Nehézség: 1 Elkészítési idő: 45 perc
4 evőkanál olaj, 5 dkg szeletelt császárszalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 szelet négyzet alakú szendvicskenyér
Olajon megpirítjuk a nagyon apróra vágott császárszalonnát. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak megtisztított és nagyon vékonyan felszeletelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt, saját levében, puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Ráöntjük a közben habosra felvert tojásokat, gyorsan összekeverjük, és gyengén megsütjük. A szendvicskenyerekre ráhalmozzuk a gombás tojást, meghintjük egy kevés reszelt sajttal, és előmelegített, forró sütőbe vagy grillsütőbe téve, megpirítjuk a tetejét. Rögtön tálaljuk. Sör mellé igazán kitűnő.