Gombás szendvics
1.
20 perc Nehézség: 1 Hozzávalók: 1
kis doboz gombakonzerv, 5 dkg vaj, 10 dkg juhtúró, 10 dkg reszelt sajt, 1 csokor
snidling, 1 evőkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, só és törött fekete bors,
ízlés szerint, 1 teáskanál ketchup, szendvicskenyér-szeletek
A gombát leszűrjük, és
ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. Hozzákeverjük a puha vajat, az áttört
juhtúrót, a reszelt sajtot és a fűszereket meg a nagyon finomra metélt
snidlinget. A megpirított kenyérszeleteket megkenjük a gombás krémmel, és
aranysárgára sütjük.
Gombás szendvics 2. (5 személyre)
Nehézség: 1 Elkészítési idő: 45
perc
4 evőkanál olaj, 5 dkg szeletelt
császárszalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1 csapott teáskanál
só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor
petrezselyemzöld, 3 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 szelet négyzet alakú
szendvicskenyér
Olajon megpirítjuk a nagyon
apróra vágott császárszalonnát. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott
vöröshagymát, majd hozzáadjuk az ugyancsak megtisztított és nagyon vékonyan
felszeletelt gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a zúzott
fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt, saját
levében, puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Ráöntjük a közben habosra
felvert tojásokat, gyorsan összekeverjük, és gyengén megsütjük. A
szendvicskenyerekre ráhalmozzuk a gombás tojást, meghintjük egy kevés reszelt
sajttal, és előmelegített, forró sütőbe vagy grillsütőbe téve, megpirítjuk a
tetejét. Rögtön tálaljuk. Sör mellé igazán kitűnő.