Hagymakrémes melegszendvics



Hozzávalók: 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl tej, 1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, 2 evőkanál reszelt füstölt sajt, ízlés szerint só, bors, 12 szelet kenyér
A vajat habzásig hevítem a liszttel (de nem barnítom meg), majd ráöntöm a közben megmelegített tejet, és folytonosan kevergetve, sűrűre főzöm. Beleszórom a szerecsendió-virágot, a sót és a borsot, ezután a tűzről lehúzom, és a reszelt sajttal még forrón jól összekeverem. Hagyom, hogy kihűljön. Közben a vöröshagymát megtisztítom, és egészen finomra vágom. Beledolgozom a sűrű mártásba. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítom, majd az egyik felét vastagon bekenem a hagymás krémmel. Sütőlemezre vagy tűzálló lapos tálra teszem a szendvicseket, és az előmelegített forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tolom. Addig pirítom, amíg szép világossárga kéreg lesz a kenyerek tetején. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni, mert szinte pillanatok alatt megsül! (Az égett sajt keserűvé válhat.)