Hozzávalók: 2 nagy fej
vöröshagyma, 2 dkg vaj, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl tej, 1/2 mokkáskanál őrölt
szerecsendió-virág, 2 evőkanál reszelt füstölt sajt, ízlés szerint só, bors, 12
szelet kenyér
A vajat habzásig hevítem a
liszttel (de nem barnítom meg), majd ráöntöm a közben megmelegített tejet, és
folytonosan kevergetve, sűrűre főzöm. Beleszórom a szerecsendió-virágot, a sót
és a borsot, ezután a tűzről lehúzom, és a reszelt sajttal még forrón jól
összekeverem. Hagyom, hogy kihűljön. Közben a vöröshagymát megtisztítom, és
egészen finomra vágom. Beledolgozom a sűrű mártásba. A kenyérszeletek mindkét
oldalát megpirítom, majd az egyik felét vastagon bekenem a hagymás krémmel.
Sütőlemezre vagy tűzálló lapos tálra teszem a szendvicseket, és az előmelegített
forró sütőbe (vagy grillsütőbe) tolom. Addig pirítom, amíg szép világossárga
kéreg lesz a kenyerek tetején. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni, mert
szinte pillanatok alatt megsül! (Az égett sajt keserűvé válhat.)