Hozzávalók: 6 tojás, 2 nagy fej
vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 1/2 dl tej, 3 evőkanál finomliszt, 2
evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 késhegynyi
törött fekete bors, a tetejére 1 csokor zöldhagyma
A hagymákat megtisztítom. A
vöröshagymát nagyon apró kockákra vágom, a zöldhagymát pedig zöldjével együtt
felkarikázom. A tojásokat szétválasztom. Keverőtálba öntöm a tojás sárgákat,
majd a sóval és a borssal addig keverem, amíg kissé megfehéredik. Ekkor a tejet
a liszttel és a pirospaprikával felváltva, apránként hozzáadom, 2 evőkanál
olajat is beledolgozok, végül a hagymakockákat is hozzákeverem. A
tojásfehérjékből vert közepesen kemény habot beleforgatom. Jó nagy serpenyőbe
teszem a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát, zsírját folytonos keverés
közben kiolvasztom, majd a tojásmasszát ráöntöm. Ha az alja már szilárd, de a
tetején viszont még sok a nyers, folyékony tojás, a serpenyőt kissé megdöntve,
az alját fellazítom, és körbeforgatom rajta a folyékony részt. Akkor van
készen, ha az alja már pirosra sült, a teteje pedig éppen csak megszilárdult.
Rászórom a zöldhagyma-karikákat, és négy cikkre vágom, mint a tortát.