Hagymaomlett



Hozzávalók: 6 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 1/2 dl tej, 3 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 késhegynyi törött fekete bors, a tetejére 1 csokor zöldhagyma
A hagymákat megtisztítom. A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágom, a zöldhagymát pedig zöldjével együtt felkarikázom. A tojásokat szétválasztom. Keverőtálba öntöm a tojás sárgákat, majd a sóval és a borssal addig keverem, amíg kissé megfehéredik. Ekkor a tejet a liszttel és a pirospaprikával felváltva, apránként hozzáadom, 2 evőkanál olajat is beledolgozok, végül a hagymakockákat is hozzákeverem. A tojásfehérjékből vert közepesen kemény habot beleforgatom. Jó nagy serpenyőbe teszem a nagyon apróra vágott füstölt szalonnát, zsírját folytonos keverés közben kiolvasztom, majd a tojásmasszát ráöntöm. Ha az alja már szilárd, de a tetején viszont még sok a nyers, folyékony tojás, a serpenyőt kissé megdöntve, az alját fellazítom, és körbeforgatom rajta a folyékony részt. Akkor van készen, ha az alja már pirosra sült, a teteje pedig éppen csak megszilárdult. Rászórom a zöldhagyma-karikákat, és négy cikkre vágom, mint a tortát.