Hozzávalók: 25 dkg vöröshagyma, 3
dl tejföl, 20-25 dkg liszt, 2-3 dl szódavíz, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2
tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1
mokkáskanál őrölt szerecsendió
A hagymát tisztítás után nagyon
finomra vágom. Két evőkanálnyi olajon, sóval, borssal, fedő alatt 5 percig
párolom. Közben a tojásokat a tejjel habosra felverem, ezután apránként
hozzáadom a lisztet, és annyi szódavizet, hogy a szokásos sűrűségű massza
legyen belőle. Megsózom, fél dl olajat belecsorgatok, és jól összekeverem.
Végül a párolt, de már egészen kihűlt hagymát is hozzáadom. Palacsintasütőt vagy
teflon serpenyőt felforrósítok (nem kell olajat tenni bele, mert a
palacsintában bőven van), és a szokásos módon vékony palacsintákat sütök
belőle. A megsült palacsintát egyenként megkenem kevés tejföllel, és meghintem
reszelt sajttal, majd szorosan összecsavarva, szögletes tepsibe teszem. A
megmaradt sajtot összekeverem a megmaradt tejföllel, és rákenem a tetejére.
Előmelegített forró sütőbe tolom néhány percre, és világos sárgára pirítom.