Hozzávalók: 1 vékony, kerek, sós
piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej
vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evőkanál zselatinpor, 1
teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és
reszelt sajt
A vöröshagymát megtisztítom, és
nagyon apróra vágom. Az olajon, fedő alatt üvegesre párolom, és kihűtöm. A
tehéntúrót áttöröm, és simára keverve a kefirrel valamint a krémsajttal, sóval,
borssal megfűszerezem. Ezután a párolt hagymát is hozzáadom. A tejszínből
kemény habot verek, amit óvatosan beleforgatok a túrós keverékbe. A
piskótalapot beteszem egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntöm, és
kis lángon addig keverem, amíg folyósra nem oldódik. Kevergetve langyosra
hűtöm, és beleforgatom a krémbe. A krémet ezután betöltöm a tortaformába, a
tetejét simára egyengetem, és a hűtőszekrényben szilárdulásig hűtöm. Tálalás
előtt a tortalappal együtt tálra csúsztatom (a meglazított tortaforma oldalát
körbevágom, így könnyen kijön belőle), majd a tetejét reszelt sajttal, és
zöldhagymafejekkel feldíszítem.