Hagymás táska



Hozzávalók: 1 doboz mirelit leveles vajas tészta, 50 dkg vöröshagyma, 2 tojás, 3 evőkanál olaj 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, ízlés szerint törött bors és só tojás a tetejére, kevés liszt a tészta nyújtásához
A vöröshagymát megtisztítom, és kis kockákra aprítom. A felforrósított olajon fedő alatt üvegesre párolom. Hagyom kihűlni. A felengedett tésztát lisztezett deszkára teszem, és vékonyra kinyújtom. A tojásokat habosra felverem. A tésztát teljes felületén bekenem a tojással, majd gondolatban megfelezve, egyik felét egyenletesen beszórom a párolt hagymával. A tészta másik felét ráhajtom, és kissé rá is nyomkodom. Lisztbe mártott derelyemetszővel 3 cm x 5 cm-es kis négyszögeket, azaz táskákat vágok belőle. Mindegyiknek bekenem a tetejét. Ügyelek arra, hogy csak a teteje legyen tojásos, mert nem fog szépen felemelkedni, ha a tojás lecsurog az oldalára. Sütőlemezre rakom, nem túl közel egymáshoz, és előmelegített forró sütőbe tolva, 5 percig erős lángon, majd 10-12 percig közepes lángon sütöm. Az első 10 percben nem szabad a sütőt kinyitni! Frissen, melegen tálalom. Előre is megsüthető, csak közvetlenül tálalás előtt kell betenni néhány percre a forró sütőbe.